Σύστημα "ΖΕΥΣ"

Σε κουζίνες επαγγελματικής ή οικιακής χρήσης ο εξοπλισμός λειτουργεί με χρήση Ηλεκτρικού Ρεύματος και/ή Υγραερίου-Προπανίου. Χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων υλικών, όπως μαγειρικά λίπη και ελαία, τα οποία είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα προς ανάφλεξη. Βάσει νομοθεσίας, για την καταστολή της πυρκαγιάς χρησιμοποιείται κατασβεστικό υλικό κατηγορίας (F)- Καιόμενα Μαγειρικά Λίπη & Έλαια. Το κατασβεστικό υλικό το οποίο χρησιμοποιεί η ΜΟΒΙΑΚ με την εμπορική ονομασία F-Class Solution/Wet Chemical είναι Εγκεκριμένο & Αποδεκτό από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Πρ.56404Φ.701.6, 9/11/2009) για Καταστολή πυρκαγιών Κατηγορίας (F) & (Α)- Καιόμενα Μαγειρικά Λίπη & Έλαια – Στερεά Καύσιμα.

Το κατασβεστικό αυτό υλικό είναι Διάλυμα Αλάτων Καρβοξυλικού Οξέος. Καταστέλλει πυρκαγιές από καιόμενα Μαγειρικά Λίπη ή Έλαια δημιουργώντας ένα σαπωνοποιημένο στρώμα (κρούστα) το οποίο παρεμποδίζει το οξυγόνο να έλθει σε επαφή με την καιόμενη επιφάνεια, ψύχει την περιοχή και εκμηδενίζει τις πιθανότητες επανανάφλεξης. Το χαμηλό επίπεδο οξύτητας (ph:9 στους 20°C) αποτρέπει την καταστροφή επιφανειών κατασκευασμένων από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το Ηλεκτρομηχανολογικό Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής με την εμπορική ονομασία «ΖΕΥΣ» χρησιμοποιεί το Κατασβεστικό Υλικό F-Class Solution/Wet Chemical και τον πλέον Εξελιγμένο, Αποδοτικό, Αξιόπιστο & Πιστοποιημένο τρόπο Ανίχνευσης Πυρκαγιάς με αποτέλεσμα την Άμεση & Αποτελεσματική Καταστολή πυρκαγιών Κατηγορίας (F) σε Επαγγελματικά Μαγειρεία. Το Σύστημα διαθέτει Αυτόματη & Χειροκίνητη Λειτουργία. Η ανίχνευση της Πυρκαγιάς πραγματοποιείται με χρήση ενός Πιστοποιημένου UL/FM Καλωδίου Γραμμικής Ανίχνευσης Θερμοκρασίας (Θερμοκρασιών Ενεργοποίησης 138oC, 180οC ή 250οC), η εγκατάσταση του οποίου κρίνεται ιδιαίτερα γρήγορη & απλή. Το Καλώδιο αυτό συνδέεται με έναν Πίνακα Πυρανίχνευσης-Κατάσβεσης ο οποίος ελέγχει την Αυτόματη Λειτουργία του Συστήματος. Επί της ουσίας, το Πιστοποιημένο Θερμοευαίσθητο Καλώδιο προσφέρει μοναδική Αξιοπιστία & Ασφάλεια αφού ανιχνεύει πιθανή εστία πυρκαγιάς καθ' όλη την επιφάνεια της υπό προστασίας Κουζίνας & της Χοάνης Απαγωγής Καυσαερίων όπως επίσης και στους Αεραγωγούς Απαγωγής Καυσαερίων.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Καλωδίου Γραμμικής Ανίχνευσης Θερμοκρασίας εν συγκρίσει με Πνευματικούς Σωλήνες Ανίχνευσης Θερμοκρασίας είναι ότι δεν βρίσκεται υπό πίεση με αποτέλεσμα να εκμηδενίζονται οι πιθανότητες αλλοίωσης του από τις αυξομείωσης θερμοκρασίας μέσα στην Χοάνη Απαγωγής Καυσαερίων. Ο Χρόνος Ζωής του – 10 Έτη ενώ χρίζεται «Ελεύθερο Συντηρήσεως». Η στήριξη του Καλωδίου Ανίχνευσης πραγματοποιείται με Ανοξείδωτα Μεταλλικά Δεματικά στο Υδραυλικό Δίκτυο Διανομής Κατασβεστικού Υλικού. Ιδιαιτέρα απλή σύνδεση Καλωδίων Διαφορετικών Θερμοκρασιών με Κλέμες Πορσελάνης. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Νέου Πίνακα Πυρανίχνευσης ΜΟΒ2001 εν συγκρίσει με άλλους Πίνακες έγκειται στο γεγονός ότι σχεδιάστηκε ούτως ώστε να είναι ο απλούστερος βάσει εγκατάστασης και ο πλέον αξιόπιστος βάσει απόδοσης – οι συνδέσεις είναι απλές & εξωτερικές.

Το Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής «ΖΕΥΣ» καταστολής πυρκαγιών Κατηγορίας (F) σε Επαγγελματικά Μαγειρεία αποτελεί την πιο Αξιόπιστη & Οικονομική λύση για τον Τελικό Χρήστη ενώ προσφέρει με μεγάλη διαφορά τον πιο Ασφαλή, Γρήγορο, Απλό & Αποδοτικό Τρόπο Εγκατάστασης.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
CE-EN3 Πυροσβεστήρες Τοπικής Εφαρμογής με Πιστοποιημένο Κλείστρο Αυτόματης & Χειροκίνητης Λειτουργίας.
Δοχεία με Πλαστική Εσωτερική Επικάλυψη Χωρητικότητας 6Lt, 9Lt, 11-16Lt, 17-20Lt και 21-35Lt.
Ανοξείδωτα Δοχεία Χωρητικότητας 10Lt και 11-20Lt.
Βάσεις Πυροσβεστήρων Τοπικής Εφαρμογής Βαρέως Τύπου.
Πιστοποιημένος Πυροκροτητής Κλείστρου Πυροσβεστήρα (συνοδεύεται με αντίστοιχο ρακόρ σύνδεσης).
Εύκαμπτος Ανοξείδωτος Σωλήνας σύνδεσης Εξόδου Κλείστρου Πυροσβεστήρα με το Δίκτυο Σωληνώσεων του Συστήματος.
Εκτοξεύτηκες Κατασβεστικού Υλικού (1/2") από Ανοξείδωτο Χάλυβα συνοδευμένοι με Λευκά Άκαυστα Καπάκια Σιλικόνης, διαφορετικών Συντελεστών Ροής.
Πιστοποιημένο (UL/FM) Καλώδιο Γραμμικής Ανίχνευσης Θερμότητας ενεργοποίησης 138°C, 180°C ή 250°C.
Κλέμες Πορσελάνης δυο (2) επαφών σύνδεσης Καλωδίων διαφορετικών Θερμοκρασιών Ενεργοποίησης.
Ανοξείδωτα Δερματικά Στήριξης του Καλωδίου Γραμμικής Ανίχνευσης Θερμότητας.
Απομακρυσμένο Ηλεκτρικό Κομβίο Χειροκίνητης Ενεργοποίησης Συστήματος (προαιρετικό).
Απομακρυσμένη Λαβή Συρματόσχοινου Χειροκίνητης Ενεργοποίησης του Συστήματος (προαιρετικό).
Πίνακας Πυρανίχνευσης μιας (1) ζώνης με:
• Ενσωματωμένη Μπαταρία Αυτονομίας.
• Ενσωματωμένη Φαροσειρήνα.
• Ενσωματωμένο Κομβίο Χειροκίνητης Ενεργοποίησης Συστήματος.
• Εργοστασιακά Ρυθμισμένης (40sec) χρονοκαθυστέρησης ενεργοποίησης Πυροκροτητή.
• Εργοστασιακά συνδεδεμένο Κομβίο Ακύρωσης Κατάσβεσης με Λευκό Καλώδιο μήκους 2μ.
• Εργοστασιακά συνδεδεμένο Λευκό Καλώδιο Παροχής Τροφοδοσίας με Πρίζα Suko μήκους 2μ.
• Εργοστασιακά συνδεδεμένο Λευκό Καλώδιο με Πλαστική Κλέμα 2-επαφών για Εξωτερική Σύνδεση του Πυροκροτητή μήκους 2μ.
• Εργοστασιακά συνδεδεμένο Πορτοκαλί Καλώδιο με Πλαστική Κλέμα 2-επαφών για Εξωτερική Σύνδεση του Καλωδίου Ανίχνευσης Θερμότητας μήκους 2μ.
• Ρελέ (προαιρετικής) διακοπής Ηλεκτρικού Ρεύματος και Καυσίμου σε Επιλεγμένες Συσκευές.


Υπολογήστε το Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής σύμφωνα με τις ανάγκες σας...

 

Ή στείλτε μας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας τα χαρακτηριστικά της κουζίνας σας και θα υπολογήσουμε για εσάς το Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής


 

Το σύστημα κατάσβεσης, ¨ΞΗΡΑΣ ΚΟΝΕΩΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ¨, είναι κατάλληλο για την τοποθέτηση του, σε χώρους ψησταριών, κουζίνας (με χαμηλή χρήση εύφλεκτων υλικών).

Το κατασβεστικό υλικό που χρησιμοποιείται στην εγκατάσταση, είναι η Ξηρά Σκόνη τύπου Α Β C 40%, το κατασβεστικό μέσο καταστολής πυρκαγιών, προερχομένων από στερεά, υγρά & αέρια καύσιμα. Χρησιμοποιείται ένα δοχείο αποθήκευσης και διαχείρισης του κατασβεστικού υλικού, με χωρητικότητα 6 ή 12 κιλών, πιστοποιημένο για αντοχή σε πίεση (CE), το οποίο φέρει το ειδικό μανόμετρο με την βαλβίδα περιοδικού έλεγχου καθώς και τον μόνιμο σύνδεσμο με τις δυο βάνες (αντίστοιχης διατομής) κεντρικού έλεγχου, προς το δίκτυο των σωληνώσεων. Προωθητικό αέριο Άζωτο (Ν2). Μετά τη φιάλη το δίκτυο διακλαδίζεται σε δύο χαλκοσωληνώσεις  που οδεύουν παράλληλα μεταξύ τους.

Το σύστημα ενεργοποιείται, τόσο αυτόματα, όσο και χειροκίνητα. Ο ένας κλάδος τροφοδοτεί τους αυτομάτους εκτοξευτήρες (κλειστά sprinkler για την αυτόματη λειτουργία) και ο δεύτερος κλάδος τα ανοικτά ακροφύσια (για τη χειροκίνητη λειτουργία). Τόσο τα spriglers όσο και τα ακροφύσια καλύπτουν όλο το χώρο που θέλουμε να καλύψουμε.

Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς σπάει η αμπούλα της αυτόματης κλειστής κεφαλής (sprinkler) και γίνεται κατάσβεση με αυτόματη κατάκλιση του υλικού.

Εναλλακτικά στη χειροκίνητη λειτουργία ανοίγουμε τη βάνα, που βρίσκεται στην αρχή του δεύτερου κλάδου και πετυχαίνουμε χειροκίνητη κατάσβεση από τα ανοικτά ακροφύσια.